Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
 
 

Nedco

Zo’n 20 jaar geleden vroegen ouders van leerlingen op een praktijkschool aan kunststofproducent Nedco: “Mag onze zoon bij jullie stage lopen?” Toen dit een succes werd, ging dit als een lopend vuurtje rond in de scholenwereld. Inmiddels werkt Nedco met vier PrO- en VSO-scholen samen; van de stagiairs blijft 70% bij de werkgever werken. Bij scholen staat Nedco bekend als de werkgever waar een passende leer- en werksfeer is en altijd ruimte is voor nieuwe talenten. Klaas van de Wetering: “Wij hebben de laatste jaren een behoorlijke groei doorgemaakt, dus zijn we eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s”.

Om als werkgever en school goed samen te werken, is het belangrijk elkaar serieus te nemen. Een stagecoördinator moet het werk en de sfeer bij de werkgever kennen, zodat deze weet welke leerlingen wel en niet in de organisatie passen. Andersom is het aan de werkgever om de (soms kwetsbare) leerling een passende plek en begeleiding te bieden. Nedco en de scholen vertrouwen elkaar inmiddels goed door eerdere succeservaringen, te leren van fouten en doordat de wederzijdse verwachtingen helder zijn.

Uniek aan de samenwerking met scholen is dat stagiairs bij Nedco gewoon volgens cao-loon worden uitbetaald. Klaas van de Wetering: “Het mes snijdt aan twee kanten – wij hebben hierdoor nooit gebrek aan stagiairs en wij mogen wel bepaalde prestaties verwachten. Als iemand staat te lanterfanten, kunnen we die persoon daarop aanspreken”. Stagiairs leren daardoor snel werknemersvaardigheden en worden volledig voorbereid op het echte werk. En dat werkt: na de stage komt ongeveer 70% van de stagiairs in dienst bij de kunststofproducent.

Nedco stelt zich flexibel op in werkzaamheden door aan functiecreatie en jobcarving te doen. Daarvoor leent het productie- en verpakkingswerk zich ook; voor sommige werkzaamheden heb je maar één hand nodig, andere zijn zeer repeterend van aard. Door goed te kijken naar iemands mogelijkheden, is een medewerker binnen zijn unieke functie van grote toegevoegde waarde. Verder geldt: behandel iedereen normaal. Klaas van de Wetering: “Jongeren zijn gewend hun hele leven al anders te worden behandeld. Als ze hier komen werken, krijgen ze het gewoon te horen als ze het fout doen. Dat vinden ze alleen maar prachtig; ze worden eindelijk volwaardig en als gelijke behandeld”.

Tip van Nedco voor werkgevers: benader scholen; de ervaring van Nedco is dat scholen daar blij mee zijn. Daarnaast is het voor intern draagvlak heel belangrijk om personeel uit te leggen waarom je met deze (voormalige) leerlingen gaat werken en welke verwachtingen passend zijn, bijvoorbeeld m.b.t. (lagere) productiviteit.

Media:

  • Lees hier het interview van Nedco met MVO Nederland
  • Lees hier het artikel van Nedco bij De Normaalste Zaak

Betrokken partijen

Werkgever

School

Gemeente

  • Zuidplas (Nieuwerkerk aan den IJssel)

Samenwerking

Aantal plaatsingen

2017-2018 5 stage plekken VSO-/PrO, 12 arbeidsovereenkomsten voormalig VSO-/PrO-leerlingen

Functie

  • Magazijn-, assemblage-, productiemedewerker

Dienstverband

  • Arbeidsovereenkomst
  • Stage

Doelgroep

  • Praktijkonderwijs & Voortgezet speciaal onderwijs

Instrumenten

  • Begeleiding – meewerkend voorman, manager, soms externe jobcoaching
  • Regelingen – loonkostensubsidie / no-risk / jobcoaching

Contactgegevens

Werkgever